09/11/2013

Nyeste udgave af MMT162 med et stort anvendelsesområde, der kan bruges både til måling i hydraulikolie, brændselsolie, smøreolie og transformerolie.

Overvåger oliens tilstand
Den primære målte værdi er vandaktivitet (AW), som har adskillige fordele sammenlignet med den traditionelle målemetode (ppm). Den vigtigste er, at vandaktivitet direkte angiver oliens tilstand i forhold til frit vand i olien.
Vandaktivitet er direkte proportional med oliens mætningspunkt (frit vand i olien). Målingen er helt uafhængig af olietype, olietemperatur og oliens alder.
 
Hvorfor måle relativ (AW) i stedet for ppm?
Ligesom for luft, har enhver væske (f.eks. smøreolier, hydrauliske væsker) evnen til at indeholde vand i opløst tilstand under mætningspunktet. Når mætnings-punktet er nået, vil yderligere vand der kommer ind væsken adskilles som “frit vand”.
Olie har typisk en meget begrænset vandopløselighed. Mætningspunktet af olie er ikke kun afhængig af olietype, tilsætningsstoffer og antioxidanter, men også af oliens alder, temperatur og de kemiske reaktioner, der finder sted i oliens levetid. Vigtigt at bemærke er også, at anvendte kommercielle oliers evne til at absorbere opløst vand varierer betydeligt.

– Absolut ppm måling af vandindholdet i olier giver derfor ingen reel sikkerhed for om vandet i olien er i opløst eller fri form –
 
Enheden sikrer optimal drift
MMT162 leveres i 2 modeller tilpasset efter opgaven – arbejdsområdet er -40- til +80°C og tryk op til 200 bar.
Bestemmelse af fugtighed i olie er af afgørende betydning for optimal drift. Et for højt vandindhold i olie kan udløse funktionsproblemer.
 
Kompakte enheder
Transmitteren fås i metal-(AISI 316L) eller plastkapsling (PPS + 40% GF)- begge IP65. Totallængden er mindre end 130 mm og diameter enhed/sensor 33/12 mm
Vægten er lille – kun 65 g for plast- og 200 g for metaludgaven.
De leveres med to analoge udgange samt RS-485

Enkel og ligetil måling
Online måling af vandaktivitet i olie med MMT162 er en nem, effektiv og tidsbesparende metode

Ideel til online kalibreringer
MMT162 er kompatibel med VAISALA håndinstrument MM70 til ”vand-i-olie” måling. I kombination med dette er det en ideel løsning til online kalibreringer.

Produktets fulde specifikationer kan ses her: MMT162