19/06/2015

DM5S

Brdr. Jørgensen Instruments A/S introducerer den nye SINEAX DM5S og DM5F måleværdiomformer fra schweiziske leverandør Camille Bauer AG. Transmitteren er en ny og forbedret generation af programmerbare universelle instrumenter til stærkstrømssystemer indenfor energidistribution og industri.

Måleværdiomformerens programmering
SINEAX DM5 Serien kan både konfigureres på skrivebordet uden brug af forsyningsspænding eller konfigureres, når den er monteret i tavlen med alt tilsluttet. Den skal blot tilsluttes PC via USB kabel. Via softwaren CB-Manager, der er frit tilgængelig fra Camille Bauers hjemmeside, kan din transmitteren, så opsættes ønskede med udgange.

Ekstrem nøjagtig og hurtig
Strøm og spænding måles med en måleusikkerhed på ±0,15%, og effekt med måleusikkerhed på ±0,2%. Dermed kan transmitteren levere en energimåling i Class 0.5S for aktiv energi og Class 2 for reaktiv energi. Hastigheden på DM5F kan programmeres helt ned til ½ cyklus, og dermed kommer responstiden ved 50 Hz ned på 15…25 ms. For DM5S hedder den 4 cyklusser og responstid på 85…165 ms. Med DM5F kan man dermed hurtigt skride til handling, hvis der opstår problemer i forsyning eller produktion.

DM5S kan bruges som energimåler
Transmitteren kan benyttes som energimåler. Der kan vælges op til 32 energimålinger, hvortil der kan programmeres op til 16 tariffer. Disse skal styres via Modbus. Dermed er transmitteren sikret fremtidens mulige tariffer – uanset fremtidens energiafregning.

Analog udgange og kommunikation
Sineax DM5 Serien kan fås med 0 og op til 4 analog strømudgange. Vælges ingen analoge udgange, vil kommunikationen med transmitteren ske via Modbus/RTU interface. De analoge udgange kan frit konfigureres mellem
-20…0…+20 mA. På udgangene vælges der mellem mere end 45 måleparametre indenfor strøm, spænding, effekt, reaktiv effekt, skineffekt, frekvens og effektfaktor.

Simulering med tilsluttet PC
Programmeringssoftwaren kan også benyttes til visualisering. Hvis transmitteren er monteret, kan der via softwaren simuleres udgangssignaler, så hvorved der kan teste systemet og strømveje, inden det sættes i drift. Det bruges til at se, om overvågningssystemerne får de rigtige signaler, og om der reageres korrekt på disse signaler.

Læs mere her